Stora Holmen

I Örebro mellan Wadköpings friluftsmuseum, med sin sparade samling av de charmiga äldsta husen från Örebro, och den vackra Stadsparken finns ett härligt rekreationsområde. Stora Holmen är ett av stadens friluftsområden som har en upplevelsepark som främst vänder sig till barn och hålls öppen sommartid från april fram till slutet av augusti. Man tar sig till ön via de två broar som finns eller med en färja som används sommartid. På Stora Holmen pågår olika aktiviteter hela sommaren och de öppnar säsongen med ett populärt valborgsfirande. Passa även på att fynda på någon av de barnloppisar som arrangeras på ön.

Stora Holmen med aktiviteter för barnen

Stora Holmen bjuder sina små och stora besökare på härliga upplevelser, ta med barnen och familjen på ett äventyr. Besök tivoliområdet med en härlig gammaldags karusell, prova att köra med elbilarna i inhägnat område eller varför inte ta en tur i en av trampbilarna. Ön erbjuder härliga lektillfällen för barnen och glass, kaffe och varm korv finns att handla i den lilla kiosken. Det finns även fina platser där man kan slå sig ner för en familjepicknick. När barnen blir trötta i benen kan de åka med lille-putt-tåget som går runt hela ön.

Barn och djur är en härlig kombination, och på Stora Holmen kan barnen komma nära djuren på den lilla minilantgården. Här hittar ni en klapphage med små lamm, kalvar och de charmiga minigrisarna som busar runt. I Gnagarhuset finns kaniner och marsvin, i rummet ”Kryp Inn” får barnen leta efter de terrariedjur som finns, några kan vara lite svårare att hitta men gör det hela till en spännande lek. Hasse och Maja Hasselmus är maskotarna på ön som hälsar alla välkomna till en dag fylld med bus och lekar.

Aktiviteter på Stora Holmen

Stora holmen har inte bara lekparken för barnen. Det anordnas barnloppisar där man har möjlighet att själv stå och sälja kläder och leksaker för barn eller gå runt bland stånden för att göra små fynd. Det kostar ingenting att stå och sälja sina saker på loppisen men en föranmälan krävs och eget bord ska medtas. Ta med familjen och fira midsommar på ön, firandet brukar starta tidigt där alla hjälps åt med att plocka blommor och klä midsommarstången som alla sedan dansar runt.

Ett populärt event för barnen på Stora Holmen är det årliga återkommande Majaloppet där barnen tar sig fram som de vill – springande, gående eller krypande. Vid mål får alla de tävlande barnen frukt och medalj av loppets egen maskot Maja. Kombinera gärna med ett besök på närliggande Wadköpings friluftsmuseum. Där man kan vandra runt bland de gamla husen och ett besök i den vackra Stadsparken som erbjuder lekmöjligheter för barnen i en stor härlig lekpark och en plaskdamm. Det blir ett riktigt äventyr för hela familjen.

Stora Holmen är ett spännande resmål med djurupplevelser för barnfamiljen

En familjedag på Stora Holmen i Örebro

Oavsett om man bor i Örebro eller är på besök är Stora Holmen en attraktiv plats för barnfamiljer. Gör ett besök på holmen och låt barnen leka av sig ett par timmar där de kan roa sig medan föräldrarna håller ett vakande öga på de små. Lekparken är väl utformad för att passa alla åldrar och den är anpassad för både barn och äldre som ibland kommer på besök. Utomhusbio anordnas vid särskilda tider och kan vara en bra avrundning på en dag fylld av lekar och aktiviteter.